Atractii

Obiective Turistice Novaci

Cheile – Valea Gilortului Novaci

Gilortul izvorăşte din Munţii Parâng, respectiv de sub Vârful Parângul Mare (2519m), şi după un lung traseu intramontan cu chei, repezişuri şi cascade iese la Novaci.

Staţiunea Rânca – Munții Parâng

Staţiunea Rânca este aşezată în Munţii Parâng la o altitudine de 1600 m şi este una din frumuseţile naturale ale ţării.

Transalpina (Drumul Regelui – Dn 67C)

Transalpina (DN 67C), cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munții Parâng, prin Stațiunea Rânca din Gorj și este cea mai înaltă şosea din România atingând în Pasul Urdele altitudinea de 2145 m.

Lacul Gâlcescu din Munții Parâng

Lacul Gâlcescu este instalat într-o cuvetă de eroziune glaciară în Munții Parâng, având o suprafață de 31.260 mp, la o altitudine de 1925 m.

Peştera Muierii Baia de Fier

Peştera Muierii se află în comuna Baia de Fier judeţul Gorj şi a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng de către râul Galbenul.

Cheile Oltețului – Peștera Polovragi

Cheile Olteţului şi Peştera Polovragi fac parte din aceeași Rezervație Naturală din județul Gorj și dezvăluie locuri de o frumuseţe ameţitoare.

Muzeul Civilizației Montane Rânca

Muzeul Civilizației Montane, poziționat la intrarea în Stațiunea Rânca, pe Transalpina, prezintă un adevărat tezaur de istorie, cultură, civilizație și tradiție pastorală din zona montană a Gorjului.

Mănăstirea Icoana Gorj

Sfântă Mănăstirea Icoana este situată la poalele muntelui Parâng în Depresiunea Subcarpatică Olteană pe raza comunei Crasna, sat Cărpiniş, judeţul Gorj; la aproximativ 40 km de Tg-Jiu şi 10 km de Novaci.

Mănăstirea Crasna Gorj

Mănăstirea Crasna se află în comuna Crasna jud. Gorj pe D.J. 675 Curtişoara – Novaci şi a fost întemeiată în anul 1636 de marele Pitar Dumitru Filişanu.

Mănăstirea Polovragi Gorj

Mănăstirea Polovragi este situată la poalele muntelui Piatra Polovragilor în apropierea Cheilor Olteţului, la marginea localităţii Polovragi din judeţul Gorj.

Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”

Ansamblul este alcătuit dintr-o suită de sculpturi, fiecare cu valoare de simbol: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului.